پیشینه تحقیق چیست و شامل چه مواردی است و چگونه بنویسیم؟ انجام پایان نامه دکترا | porseshneshan

پیشینه تحقیق چیست و شامل چه مواردی است و چگونه بنویسیم؟ انجام پایان نامه دکترا | porseshneshan

نوشتن پیشینه تحقیق به منظور شناسایی خلاءها، مشکلات و مسائل موجود در حوزه مورد نظر پژوهشگر انجام می‌شود. این بخش باید به روشنی نشان دهد که چگونه پیشینه انتخاب شده به هدف‌های تحقیق مورد نظر مربوط می‌شود. پیشینه تحقیق که در بسیاری از موارد، تحت عنوان «ادبیات تحقیق» و «سابقه تحقیق» از آن یاد می شود، به تمام منابعی گفته می شود که با موضوع مورد بررسی و هدف های آن، ارتباط دارند و محقق به آنها مراجعه می کند. از این رو، هر گونه نظریه، قانون و بررسی قبلی درباره موضوع پژوهش را می توان جزء پیشینه آن منظور داشت.

مرکز مشاوره پروپوزال (الو تز) از گردهم آمدن تعدادی از فارغ التحصیلان نخبه و با انگیزه در رشته های مختلف تشکیل شده است و هدف آن یاری رساندن به دانشجویان کشور جهت ارائه پژوهش هایی با سطح بالا و نوین است. در واقع این مرکز مشاوره پروپوزال در تلاش است با با بهره گیری از ذهن خلاق متخصصین خود خدماتی متفاوت، ارزشمند و مفید را به جامعه علمی کشور ارائه نماید. پیشینه هایی که حاصل تحقیق در داخل جامعه آماری مورد نظر محقق است و پیشینه های مربوط به سایر جوامع اینجا آماری است. به محقق کمک می کند تا دریابد تا کنون چه کارهایی انجام شده و چه کارهایی باید دنبال شود یا آن که چه کارهایی ناتمام مانده که باید کامل شوند. یک نوع پژوهش است که منابع را به صورت یکپارچه مورد نقد و بررسی قرار می‌دهد تا چارچوبی جدید در ارتباط با حوزه‌ مورد بحث ایجاد شود.

مقایسه نتایج تحقیقات انجام شده با فرضیه های تحقیق :

در پروپوزال مدیریت نیز بعد از بیان مساله و اهمیت و ضرورت تحقیق به مبانی نظری و پیشینه پژوهش پرداخته می‌شود. ادبیات تحقیق لازمه انجام هر مطالعه‌ای است زیرا هم به درک بیشتر پدیده مورد مطالعه کمک می‌کند و هم مانع از انجام دوباره کاری می‌شود. در تحقیق کتابخانه ای ابزار اصلی گردآوری داده‌ها مطالعه پیشینه پژوهش است. در مطالعات کیفی مانند انواع روش‌های فرامطالعه شامل روش فراترکیب و روش فراتحلیل از مطالعه ادبیات و مبانی نظری پژوهش استفاده می‌شود. اگر درست صورت پذیرد، به بیان مسئله کمک می‌کند و یافته‌های تحقیق را به پزوهش‌های قبلی متصل می‌سازد. بررسی پیشینه در هر تحقیق علمی چه در قالب مقاله مروری و چه در قالب مقاله علمی-پژوهشی الزامی است.

  • این نوع مقاله ها که توسط صاحب نظران هر حوزه موضوعی نوشته می شوند، آثار و پژوهش های انتشار یافته در طول یک سال و یا یک دوره مشخص را همراه با روند تحولات عمده بررسی و نقد می کنند.
  • در تجزیه و تحلیل محقق علاوه بر تعیین واگرایی و همگرایی تحقیقات انجام شده و بررسی نقاط ضعف و قدرت باید به مقایسه آنها با تحقیق خود بپردازد.
  • گرچه نکات خیلی مهم را ممکن است قبلاً با ذکر صفحه نقل کرد، ولی تمام نکات اصلی (مسئله، روش تحقیق، یافته ها و نتایج ضمنی) باید یادداشت شوند.
  • در واقع شما از آنجایی که دیگران قبلاً به آنجا
    رفته‌اند، پژوهش را ادامه می‌دهید.
  • به همین دلیل و با توجه به اهمیت آن، در ادامه قصد داریم طریقه نوشتن پیشینه تحقیق در مقاله را بررسی کنیم.
  • کمبود ممکن است به علت مشکلات مربوط به روش، فقدان تحقیقات درباره مسئله مورد نظر و یا عدم نتایج قاطع تحقیقات قبلی درباره مسئله باشد.
نتایج پژوهش آنها نشان داد که فرسودگی شغلی هم نتایج فردی، مانند رضایت از زندگی و همچنین نتایج کار، مانند رضایت شغلی، ترک شغل و تعهد سازمانی را پیش بینی می کند. برو چیلی و همکاران (2013) در پژوهش خود به بررسی رفع ابهام ثبات و تغییر در منابع شغلی، تقاضای شغلی و بهزیستی کارکنان براساس مدل مطالبات و منابع شغلی پرداختند. نتایج پژوهش آنها نشان داد که نسبت به جنبه های منفی از محیط کار (به عنوان مثال تقاضا های شغلی و فرسودگی شغلی)، جنبه های مثبت (به عنوان مثال ، منابع کار و تعامل کار) با ثبات است. همچنین بین اجزای تغییر از منابع کار و تقاضاهای شغلی از یک طرف و تعامل کار و فرسودگی شغلی از سوی دیگر ارتباط وجود دارد. در این مرحله، مقاله ها و یا گزارش های مرتبط با مسئله تحقیق، مشخص شده، بر حسب روش، متغیرها، ابزار و امثال آن، دسته بندی می شوند. در پایگاه‌های اطلاعاتی ابتدا باید منابعی را بازیابی کرد که خود دارای بخش مرور نوشتارها و پیشینه پژوهش باشند.

راه های ارتباطی :

توسط دکتر زادان فرخ

دکتر زادان فرخ متخصص قلب هستم